268 θάνατοι από κορωνοϊό στην Σουηδία με καταγραφές ακόμα και από τα Χριστούγεννα

268 θάνατοι από κορωνοϊό στην Σουηδία με καταγραφές ακόμα και από τα Χριστούγεννα

Η Σουηδία, της οποίας η στρατηγική καταπολέμησης της πανδημίας την έφερε στο παγκόσμιο προσκήνιο, κατέγραψε 9.779 νέα κρούσματα κορωνοϊού από την Παρασκευή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων είχε 268 νέους θανάτους, οι οποίοι αυξάνουν σε 10.591 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων τη πανδημίας στο σκανδιναβικό βασίλειο.

Οι θάνατοι που καταγράφηκαν σημειώθηκαν πριν από αρκετές ημέρες και εβδομάδες, με πολλούς που χρονολογούνται από την περίοδο των Χριστουγέννων να καταγράφονται με σημαντική καθυστέρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κατά κεφαλήν ποσοστό θνητότητας από τον νέο κορωνοϊό στη Σουηδία είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο των σκανδιναβικών γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από το ποσοστό αρκετών ευρωπαϊκών χωρών που υιοθέτησαν το μέτρο της καραντίνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.