ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ιράν: H 10χρονη που έχρι ταλέντο στην… άρση βαρών (βίντεο)

Ιράν: H 10χρονη που έχρι ταλέντο στην… άρση βαρών (βίντεο)

Η Γεγκάνε Μπαντέκοντα θεωρείται το πρώτο κορίτσι από το Ιράν που ασχολείται με άρση βαρών.

Σε ένα άθλημα κατεξοχήν ανδρών, η μικρή προπονείται στο σπίτι της, με προπονητή τον μπαμπά της από τον οποίο και κόλλησε το «μικρόβιο».

Όπως λέει εκείνος, στις προπονήσεις πολλές φορές έπαιρνε και την κόρη του μαζί.

Και, βλέποντας πως η μικρή ασχολιόταν με τα βάρη και τις μπάρες, άρχισε σταδιακά να το βλέπει σοβαρότερα και να την προπονεί.

Η μικρή κάνει άρση βαρών από τα έξι της χρόνια.



Πλέον είναι σε θέση να σηκώνει 33 κιλά αρασέ και 45 στο επολέ ζετέ. Ενώ έχει ήδη πολλές πρωτιές και διακρίσεις σε πρωταθλήματα.

Όπως λέει η μικρή αρσιβαρίστρια, ελπίζει ότι θα καταφέρει να εμπνεύσει κι άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με το απαιτητικό αυτό άθλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.