Ιταλία: 10χρονη πέθανε από ασφυξία σε… διαδικτυακό «παιχνίδι πρόσκλησης»

Ιταλία: 10χρονη πέθανε από ασφυξία σε… διαδικτυακό «παιχνίδι πρόσκλησης»

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο ξαφνικός θάνατος ενός 10χρονου κοριτσιού από το Palermo της Σικελίας από ασφυξία ενώ τραβούσε βίντεο στα πλαίσια μιας πρόκλησης για πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 10χρονη εκείνη την ώρα ήταν μόνη στο σπίτι όπου διέμενε. Όταν οι γονείς της επέστρεψαν την βρήκαν αναίσθητη και αμέσως την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να κρατήσουν την άτυχη ανήλικη στη ζωή όμως μάταια, καθώς λίγες ώρες αργότερα κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρή.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την λύπη της για το τραγικό συμβάν, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των χρηστών της είναι «απόλυτη προτεραιότητα». Παράλληλα όμως ανέφερε, πως οι έλεγχοι ασφαλείας δεν δείχνουν κανένα επικίνδυνο περιεχόμενο.

Η Αστυνομία του Παλέρμο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διέταξε έρευνα για το συμβάν και κατάσχεσε το κινητό της τηλέφωνο ώστε να μελετηθούν μηνύματα και συνομιλίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους προκλήσεις καταλήγουν σε τραγικά γεγονότα. Κατά καιρούς, παρόμοιες περιπτώσεις έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη με τα θύματα να είναι κατά πλειοψηφία ανήλικοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.