ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ισπανία: Μία ώρα νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μαδρίτη

Ισπανία: Μία ώρα νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μαδρίτη

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η ισπανική πρωτεύουσα, Μαδρίτη.

Αιτία είναι η ταχύτατη άνοδος των κρουσμάτων και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να εφαρμόζει μία ώρα νωρίτερα τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και το ωράριο κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων.

Μπροστά στην «ανοδική τάση» των κρουσμάτων, «το νέο σενάριο υποχρεώνει να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο υπεύθυνος Υγείας της περιφέρειας Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των μολύνσεων λόγω της νέας βρετανικής μετάλλαξης.

Ο δείκτης επίπτωσης έχει ανέλθει σε 875 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας την ισχυρή παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης, «γύρω στο 9%» των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην περιφέρεια.

Ένα ποσοστό που «διπλασιάζει τον δείκτη επίπτωσης κάθε εβδομάδα» και που, σε συνδυασμό με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξηγεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την «έκρηξη» των μολύνσεων.

Σε μια προσπάθεια να φρενάρει τα κρούσματα, η περιφέρεια αποφάσισε να επιβάλει μία ώρα νωρίτερα, στις 22.00, την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από τη Δευτέρα, επιπλέον, και για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, τα εμπορικά καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00.

Στα τραπέζια των μπαρ και των εστιατορίων δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από 4 πελάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συναθροίσεις προσώπων, που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη, θα απαγορεύονται, ενώ οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.