ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Μετρητά για τον covid» σχεδιάζουν στη Βρετανία – Θα πληρώνουν όσους κάνουν τεστ και βγαίνουν θετικοί

«Μετρητά για τον covid» σχεδιάζουν στη Βρετανία – Θα πληρώνουν όσους κάνουν τεστ και βγαίνουν θετικοί

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Telegraph , οι βρετανικές αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πληρώσουν άτομα για να κάνουν τεστ. Κάποιος θα πλήρωνε 500 λίρες (562 ευρώ) για ένα θετικό τεστ κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Τζορτζ Eustice, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για μια τέτοια πρόταση.

Βρετανική έρευνα δείχνει ότι πολλά άτομα με συμπτώματα δεν κάνουν τεστ ούτως ή άλλως, επειδή φοβούνται την υποχρεωτική καραντίνα που ακολουθεί μια θετική δοκιμή.

Ορισμένοι Βρετανοί με χαμηλό εισόδημα μπορούν ήδη να υποβάλουν αίτηση για επιπλέον οικονομική υποστήριξη εάν πρέπει να τεθούν σε καραντίνα. Η προτεινόμενη πρόταση θα εξετάσει τώρα την πληρωμή σε όλους όσους έχουν θετική δοκιμή ένα εφάπαξ ποσό 500 £.

Τα λεγόμενα «μετρητά για τον covid» θα συνοδεύονταν από ένα δυσθεώρητο κόστος. Η εφημερίδα υπολόγισε ότι θα μπορούσε να κοστίσει στο Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου 2 δισεκατομμύρια λίρες το μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές της βρετανικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι παρόμοιες προτάσεις βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.