ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Γερμανία αναζητεί λύσεις πέρα από τα εμβόλια: Υπέγραψε για τα μονοκλωνικά της Regeneron

Η Γερμανία αναζητεί λύσεις πέρα από τα εμβόλια: Υπέγραψε για τα μονοκλωνικά της Regeneron

Η Γερμανία βλέποντας την αδυναμία παραγωγής σε μεγάλους αριθμούς των εμβολίων των Pfzier/Bionetech αλλά και έχοντας αμφιβολίες για την δραστικότητά τους αναζητά κάθε λύση που θα την βοηθήσει να ξεπεράσει την πανδημία.

Έτσι και βάζοντας γερά το χέρι στη τσέπη, η Γερμανία αγόρασε ένα φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων, σαν αυτό που είχε λάβει ο Ντόναλντ Τραμπ για θεραπεία κατά του κορωνοϊού.

Με την κίνηση αυτή, η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας.

Για τα μονοκλωνικά αντισώματα η κυβέρνηση δεν δίστασε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ.

«Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 200.000 δόσεις έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ» , δήλωσε στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Bild» ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι η κάθε δόση έχει κόστος περίπου 2 χιλιάδες ευρώ.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μεταφερθούν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενς Σπαν δεν κατονόμασε την παρασκευάστρια εταιρεία που θα προμηθεύσει το φάρμακο, όμως επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη.

«Τα μονοκλωνικά αντισώματα λειτουργούν σαν ένα παθητικό εμβόλιο. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα πρώτα στάδια της νόσου μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην παρουσιάσουν σημαντική επιδείνωση», τόνισε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έλαβε θεραπεία με το κοκτέιλ αντισωμάτων REGN-COV2 από την αμερικανική εταιρεία «Regeneron» στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δραστικό συστατικό του REGN-COV2 είναι ένας συνδυασμός δύο ειδικά αναπτυγμένων αντισωμάτων που συνδέονται με τη λεγόμενη ακίδα πρωτείνης του κορωνοϊού και μπορούν έτσι να παραμορφώσουν τη δομή του. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειώσουμε τέλος ότι στον τομέα των εμβολίων η ΕΕ αναμένεται μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου να έχει δώσει την έγκριση για την παραγωγή των εμβολίων των AstraZeneca και Sputnik-V με το ρωσικό μάλιστα να παράγεται σε γερμανικές βιομηχανίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.