ΗΠΑ: Στραγγάλισε τη μητέρα του μετά από καβγά για τους βαθμούς – Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκισης

ΗΠΑ: Στραγγάλισε τη μητέρα του μετά από καβγά για τους βαθμούς – Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκισης

Σε φυλάκιση 45 ετών καταδικάστηκε ένας έφηβος στη Φλόριντα αφού ομολόγησε ότι στραγγάλισε τη μητέρα του μετά από καβγά για την κακή του βαθμολογία.

Ο Γκρέγκορι Ράμος, τώρα 17 ετών, δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία της μητέρας του τον Νοέμβριο του 2018 και την Παρασκευή καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 45 ετών. Σημειώνεται ότι η ποινή του θα επανεξεταστεί μετά από 25 χρόνια ενώ θα είναι σε αναστολή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Daily Mail», ο Ράμος ήταν 15 ετών το 2018 όταν ενεπλάκη σε καβγά με την μητέρα του για τους βαθμούς του στο σχολείο. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την μητέρα του, την 46χρονη Γκάιλ Κλιβέντζερ. Κατόπιν, τηλεφώνησε σε δυο φίλους του να τον βοηθήσουν να θάψει το πτώμα και σκηνοθέτησε ληστεία στο σπίτι.

Λίγες ώρες αργότερα και αφού είχε καλέσει την Αστυνομία για την υποτιθέμενη ληστεία, τελικά ομολόγησε για το έγκλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την περίοδο δεν είχε δώσει δείγματα μεταμέλειας.

Ωστόσο, ο Ράμος έδειξε ιδιαίτερα μετανιωμένος όταν μίλησε στο δικαστήριο την Παρασκευή, πριν από την επιβολή της ποινής του.

«Λόγω των ενεργειών μου, δεν θα γνωρίσω ποτέ πραγματικά τη μαμά μου […] Όχι μόνο έχω κλέψει τη μητέρα μου από τον εαυτό μου, αλλά την έχω κλέψει και από όλους τους άλλους. Από τον πατριό μου, πήρα το άλλο μισό του, από τις θείες και τους θείους μου, πήρα μια αδελφή και έναν διά βίου φίλο, από τη γιαγιά μου, μια κόρη », δήλωσε ο Ράμος, σύμφωνα με το περιοδικό The Daytona Beach News Journal.

Εν τω μεταξύ, οι φίλοι του Ράμος που τον βοήθησαν κατηγορούνται για συνέργεια στον φόνο. Ο καθένας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 30 ετών εάν καταδικαστεί. Ωστόσο ο Ράμος προέτρεψε το δικαστήριο να είναι επιεικές με τους φίλους του, λέγοντας: «Είμαι ένοχος για τα εγκλήματα που κατηγορούμαι. Σας ζητώ να τους δείξετε έλεος. Δεν αξίζουν να φυλακιστούν για τις πράξεις μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.