ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διαχειριστής Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Να τα επιστρέψουμε – Δεν αποτελούν πλέον έμπνευση»

Διαχειριστής Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Να τα επιστρέψουμε – Δεν αποτελούν πλέον έμπνευση»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό British Archaeology, ο σερ Άντονι Γκόρμλεϊ ο οποίος ήταν από το 2007 έως το 2015 από τους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου, είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα προκειμένου να αναδειχθούν και να γίνουν «καρδιά» του μουσείου τα εκθέματα από την Αφρική.

Ο διάσημος γλύπτης, είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο πρέπει σταματήσει να έχει εμμονή με τον κλασικό κόσμο και να αναδείξει εκθέματα που έχουν υποτιμηθεί.

«Έχουμε μια από τις πιο πλούσιες συλλογές του κόσμου από όλες τις εποχές και τις έχουμε στοιβαγμένες σε μια αίθουσα μακριά από τα βλέμματα των επισκεπτών», είπε.

Μιλώντας απαξιωτικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα τα οποία εκλάπησαν από τον Λόρδο Έλγιν τον 19ο αιώνα από την χώρα μας είπε: «Θα ήμουν ευτυχής αν τα επιστρέφαμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύω ότι στις αίθουσες που εκτίθενται δεν αποτελούν έμπνευση για κανέναν».

Με αφορμή αυτή την συνέντευξη η οποία προκάλεσε αίσθηση εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου είπε: «Το Βρετανικό Μουσείο υλοποιεί ένα μεγάλο σχέδιο ανακαίνισης έτσι ώστε να αναδείξει όλες τις συλλογές του με έναν νέο τρόπο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.