Αποκάλυψη: Η βρετανική κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ «έσπειρε» τον τρόμο για τον κορωνοϊό και «κλείδωσε» τους πολίτες!

Αποκάλυψη: Η βρετανική κυβέρνηση μέσω των ΜΜΕ «έσπειρε» τον τρόμο για τον κορωνοϊό και «κλείδωσε» τους πολίτες!

Σε μία αποκάλυψη σοκ προχώρησε η «The Telegraph» σύμφωνα με την οποία η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ για να «σπείρουν» τον τρόμο στους πολίτες σχετικά με τον κορωνοϊό, ώστε να κάτσουν σπίτι τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε το psy-op εναντίον του λαού της! Το psy-op δηλαδή Psychological operations είναι οι ψυχολογικές πράξεις για τη μεταφορά επιλεγμένων πληροφοριών και δεικτών στο κοινό για να επηρεάσουν τα συναισθήματά τους, τα κίνητρα και την αντικειμενική συλλογιστική τους και τελικά τη συμπεριφορά κυβερνήσεων, οργανισμών, ομάδων και ατόμων. Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγους μήνες και στη Γερμανία είχαν γίνει αποκαλύψεις πως επιστήμονες είχαν αγοραστεί από την κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν τα lockdowns.

Όταν η πανδημία άρχισε τον Μάρτιο του 2020, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είχε θεωρήσει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην αισθάνονται επαρκώς απειλημένοι και για να αυξήσει τον αντιληπτό κίνδυνο, αναζήτησε….έντονα συναισθηματικά μηνύματα.

Σε έγγραφα από την κυβέρνηση προς την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Έκτακτες Ανάγκες, SAGE – ένα συμβουλευτικό όργανο που παρέχει συμβουλές στην κυβέρνηση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης- εμφανίζονται αυτές ακριβώς οι πληροφορίες. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η χρήση των «κρυφών ψυχολογικών στρατηγικών» της κυβέρνησης για να τονίσει την απειλή από το covid-19 χωρίς να συσχετίσει τους κινδύνους, οδήγησε σε «κατάσταση αυξημένου φόβου» και ότι πολλοί φοβήθηκαν πολύ να επισκεφθούν νοσοκομεία.

Το έγγραφο παρουσίασε 14 μέτρα για τη βελτίωση της υπακοής του κοινού, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του αισθήματος προσωπικής απειλής μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάτι που το πρόγραμμα υποσχέθηκε πως θα ήταν πολύ αποτελεσματικό αλλά ταυτόχρονα προειδοποιητικό καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές παρενέργειες.

Έκτοτε, οι άνθρωποι που ανήκουν στο SAGE, οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι το βρετανικό κοινό έχει υποβληθεί σε ένα μη εκτιμημένο ψυχολογικό πείραμα χωρίς να γνωρίζει ότι είναι σε εξέλιξη.

Ενώ έχει γίνει μια έκθεση για να διερευνηθεί εάν κάποιος έχει διαπράξει ηθικές παραβιάσεις, η κυβέρνηση αρνείται ότι είχε κάνει κάτι λάθος αλλά παρουσίασε μόνο γεγονότα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και αν όλο αυτό σας θυμίζει κάτι… απλά να σημειώσουμε πως από την αρχή της πανδημίας η ελληνική κυβέρνηση έδωσε πολλά εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να διαφημίζουν τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.