ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παρέδωσε στο κράτος ένα…ροζ τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! (φωτό)

Παρέδωσε στο κράτος ένα…ροζ τανκ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου! (φωτό)

Κατάπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί στην Τσεχία στο θέαμα ενός άνδρα που παρέδωσε ένα σοβιετικό τανκ Τ-34 από τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο βαμμένο… ροζ και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο!

Ο άνδρας παραδέχτηκε πως είχε στην κατοχή του ένα αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο SD-100 κατασκευής στην Τσεχία με σοβιετικές προδιαγραφές και ένα τεθωρακισμένο άρμα Τ-34/85.

Τα παρέδωσε στην αστυνομία στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη νομιμοποίηση των όπλων στη χώρα.

Μάλιστα, προκειμένου να προωθηθεί το μήνυμα, η αστυνομία είχε γυρίσει κλιπάκι κάνοντας χρήση τανκ και παραδεχόμενη εκ των υστέρων πως δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν πως πράγματι θα υπήρχε άνθρωπος που θα κατείχε τανκ και θα ανταποκρινόταν στο κάλεσμα.

Ο συλλέκτης του ιστορικού στρατιωτικού εξοπλισμού -που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του- κατείχε τον εξοπλισμό από τη δεκαετία του 1990.

Πίστευε πως το τανκ και η αυτοπροωθούμενη πλατφόρμα πυροβολικού τού ανήκαν νομίμως, ωστόσο δεν ήταν βέβαιος αν ήταν σωστά αφοπλισμένα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα όπλα ήταν ακίνδυνα, αλλά όχι απενεργοποιημένα με τα ισχύοντα πρότυπα. Γι’αυτό και δόθηκε χρόνος στον άνδρα ναΗ αστυνομία δήλωσε ότι τα όπλα ήταν ακίνδυνα, αλλά ανακάλυψαν ελαττώματα όσον αφορά στην απόλυτη απενεργοποίησή τους με τους ισχύοντες κανόνες.

Στον άνδρα δόθηκε ο χρόνος να διευθετήσει αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορέσει να κρατήσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό στο γκαράζ του.

Το γιατί το σοβιετικό άρμα ήταν βαμμένο ροζ, παραμένει μυστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.