ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιράν: Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60% – Πιο κοντά από ποτέ στη δυνατότητα παραγωγής πυρηνικών

Ιράν: Ξεκίνησε ο εμπλουτισμός ουρανίου στο 60% – Πιο κοντά από ποτέ στη δυνατότητα παραγωγής πυρηνικών

Η πρώτη ποσότητα του εμπλουτισμένου κατά 60% ουρανίου ελήφθη στις 12.40 το ξημέρωμα της Παρασκευής, αναφέρει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ISNA και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενα δηλώσεις του προέδρου του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχάμαντ Μπακέρ Καλιμπάφ.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εμπλούτισε ουράνιο σε ποσοστό 60%, κοντά στα επίπεδα που χρειάζονται για την παραγωγή πυρηνικού όπλου, δημιουργώντας ένα νέο εμπόδιο στην παγκόσμια διπλωματική προσπάθεια να αναγεννηθεί η “πυρηνική” συμφωνία των 6 μεγάλων δυνάμεων και της Τεχεράνης του 2015, που είχε άρει τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντάλλαγμα για την περικοπή του πυρηνικού της προγράμματος.

Ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας ατομικής ενέργειας Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, ανέφερε στη συνέχεια ότι παράγονται 9 γραμμάρια του υλικού ανά ώρα στον πυρηνικό σταθμό της Νατάνζ, μολονότι στη συνέχεια η ποσότητα αυτή θα μειωθεί στα 5 ή 6 γραμμάρια, καθώς η ίδια μονάδα παράγει και ουράνιο εμπλουτισμένο κατά 20%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον η Ισλαμική Δημοκρατία βρίσκεται σημαντικά εγγύτερα στη συγκέντρωση επιπέδου 90% ισοτόπων του ουρανίου-235 που χρησιμοποιείται στα πυρηνικά όπλα. Το Ιράν ισχυρίζεται πάντα ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα έχει ειρηνικούς σκοπούς και ότι το υλικό χρησιμοποιείται για ιατρικές εφαρμογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.