ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σε… «αγωνία» ο Τραμπ: Το Facebook θα συσκεφθεί για να αποφανθεί εάν θα άρει τον αποκλεισμό στον πρώην πρόεδρο

Σε… «αγωνία» ο Τραμπ: Το Facebook θα συσκεφθεί για να αποφανθεί εάν θα άρει τον αποκλεισμό στον πρώην πρόεδρο

Το εποπτικό συμβούλιο του Facebook ανακοίνωσε την αναβολή της απόφασής του σχετικά με την επιστροφή ή τον αποκλεισμό για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα του Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα, η οποία επρόκειτο να ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου

«Το συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του στην υπόθεση σχετικά με την αναστολή (λειτουργίας των λογαριασμών) του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook και το Instagram εντός των επόμενων εβδομάδων», ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε αποκλειστεί από τα δύο δίκτυα του ομίλου (και από άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter), έχει όμως ανακοινώσει ότι σύντομα θα έχει στον «αέρα» τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «ανώτατο» όργανο του fB των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που αποτελείται από προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες, από την κοινωνία των πολιτών, εξετάζει και αποφαίνεται επί των αμφισβητούμενων αποφάσεων απόσυρσης ή διατήρησης περιεχομένων που κρίνονται προβληματικά στο Facebook ή το Instagram.

Οι κρίσεις αυτές έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την εταιρεία. Στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ, «παρατείναμε τη διορία για τη λήψη απόψεων της κοινής γνώμης και λάβαμε περισσότερες από 9.000 απαντήσεις.

Το Συμβούλιο σκοπεύει να τις εξετάσει όλες με προσοχή, για αυτό ακριβώς και οι επιπλέον καθυστερήσεις», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Δεκεμβρίου, αποδέχθηκε στις 21 Ιανουαρίου να ασχοληθεί με το «καυτό» αυτό θέμα, έπειτα από αίτημα του Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.