Bloomberg: Οι πλούσιοι Αμερικανοί έγιναν… πλουσιότεροι τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του Τ.Μπάιντεν

Bloomberg: Οι πλούσιοι Αμερικανοί έγιναν… πλουσιότεροι τις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του Τ.Μπάιντεν

Βαθαίνει το χάσμα των κοινωνικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ. Την ώρα που ο αμερικανικός λαός «χυμάζεται» μια «κλίκα» της κοινωνίας είδε τα πλούτη της να εκτοξεύονται επί Τζο Μπάιντεν.

Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να εξήγγειλε προεκλογικά πως ήθελε το πλουσιότερο κομμάτι των Αμερικανών να πληρώνει περισσότερους φόρους στα πλαίσια μιας «κοινωνικής δικαιοσύνης», όμως κατά τη διάρκεια των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας του αποδεικνύεται το αντίθετο.

Τα καθαρά έσοδα των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 195 δισεκατομμύρια δολάρια από τη στιγμή που ο Μπάιντεν μπήκε στο Οβάλ γραφείο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Μάλιστα, από την εκλογή του και έπειτα μια «χούφτα» των πιο προνομιούχων Αμερικάνων είδαν τα ήδη γεμάτα πορτοφόλια τους να φουσκώνουν παραπάνω με 267 δις. Δολάρια ενώ συνολικά από τις 4 Νοεμβρίου τα χρήματά τους αυξήθηκαν συνολικά κατά 461 δις.

Η άνοδος του πλούτου των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ στις πρώτες 100 ημέρες που ο Μπάιντεν είναι ανέρχεται σε περίπου 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα που ηγούνταν ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή έγιναν πλουσιότεροι κατά 860 δις.

Τα κέρδη τους βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα μέτρα τόνωσης που είχε προαναγγείλει ο αρχηγός των Δημοκρατικών για να βοηθήσει την οικονομία και να μετριάσει την ανησυχία που προκλήθηκε στα αμερικανικά χρηματιστήρια από την κρίση της πανδημίας της COVID-19.

Οι επικεφαλής των τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ αλλά και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon και το Facebook, ήταν οι μεγαλύτεροι νικητές, τόσο στην κορύφωση της πανδημίας όσο και νωρίτερα.

Ο καθαρός πλούτος μιας ελίτ Αμερικανών είδε μια εκτόξευση της τάξεως του 55% τους τελευταίους 13 μήνες, φθάνοντας συνολικά το αστρονομικό ποσό των 4,56 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν θέλει τώρα το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών και των εταιρειών… «να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους στη φορολογία»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.