ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κι όμως σε αυτή τη χώρα ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40

Κι όμως σε αυτή τη χώρα ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40

‘Ενας στους δέκα ετεροφυλόφιλους πολίτες της Ιαπωνίας δεν έχει κάνει ακόμα σεξ στα 40 του. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων δείχνει να αυξάνεται μέσα στα χρόνια στηνν παραπάνω χώρα, με τον αριθμό τους να έχει διπλασιασθεί μέσα σε περίπου 15 χρόνια.

Το 1987 είχαν δηλώσει παρθένοι το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των αντρών, ηλικιάς 30 εως 34 ετών, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά αυξήθηκαν σε 11,9% και 12,7% αντιστοίχως.

Το 1992 δε, στις ηλικίες 35-39 ετών, μόνο το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν καμιά σeξουαλική επαφή μέχρι τότε, με τα ίδια ποσοστά να αυξάνονται μέχρι το 2015 σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άντρες.

Για τις γυναίκες 18-39 ετών, το 2015 σχεδόν η μια στις τέσσερις και ο ένας στους τέσσερις άνδρες δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα των μετρήσεων του 1992.

Η ίδια μελέτη, έδειξε ακόμα ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν σεξ αν έχουν μόνιμη και πλήρες ωραρίου δουλειά και αν ζουν σε μεγάλη πόλη, σε αντίθεση με τους φτωχότερους, οι οποίοι έχουν 10-20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί, η σεξουαλική απειρία είναι κατά ένα μέρος κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες, καθώς αν δεν έχουν λεφτά, δεν μπορούν να την έχουν.

Από την άλλη, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να κάνουν σεξ αν έχουν χαμηλά εισοδήματα, επειδή αφενός οι παντρεμένες άμισθες νοικοκυρές έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικές σχέσεις. Η μελέτη θεώρησε ότι όλα τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία κάνουν σeξ και άφησε απέξω τις σεξουαλικές επαφές μεταξύ των ομοφυλόφιλων ατόμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως η Ιαπωνία φαίνεται να έχει τα υψηλότερα ποσοστά παρθενιάς και στα δυο φύλα μέχρι και την ηλικία των 30 σε σχέση με άλλες χώρες όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, που τα ποσοστά παρθένων στις συγκεκριμένες ηλικίες είναι το 1%-5% το πολύ. Βέβαια ανάλογες έρευνες έχουν δείξει ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες το ποσοστό των παρθένων στις νεαρές ηλικίες αυξάνεται διαχρονικά, με την χώρα της Άπω Ανατολής να κρατά τα σκήπτρα της πρωτιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.