ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιορδανία: Διαδηλωτές ζητούν το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στο Ιράν

Ιορδανία: Διαδηλωτές ζητούν το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στο Ιράν

Εκατοντάδες διαδηλωτές ζήτησαν σήμερα στο Αμάν το κλείσιμο της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ιορδανία και την απέλαση του Ισραηλινού πρεσβευτή, αντιδρώντας στις βίαιες ταραχές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας.

Καθώς κρατούνταν σε απόσταση από την πρεσβεία και περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις της τάξης που είχαν αναπτυχθεί μαζικά, οι διαδηλωτές φορούσαν τις ασπρόμαυρες παλαιστινιακές μαντίλες (κεφίγια) και κρατούσαν παλαιστινιακές και ιορδανικές σημαίες.

«Διώξτε τον πρεσβευτή και κλείστε την πρεσβεία», «Παραιτείστε την ταπεινωτική και επαίσχυντη συμφωνία Wadi Araba» (η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας το 1994) ήταν τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό.

Μηνύματα υποστήριξης στους Παλαιστινίους υπήρχαν επίσης στα πανό: «Αντισταθείτε, μην συμβιβάζεστε», «Υπομονή, λαέ της Ιερουσαλήμ, η νίκη έρχεται».

Το βράδυ της Παρασκευής, περισσότεροι από 220 άνθρωποι, κυρίως Παλαιστίνιοι, τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με την ισραηλινή αστυνομία στην Πλατεία των Τζαμιών — η οποία τελεί υπό τη διοίκηση της Ιορδανίας σε συντονισμό με τις παλαιστινιακές αρχές – στην Ιερουσαλήμ, στις πιο βίαιες συγκρούσεις από το 2017 στην Αγία Πόλη.

Και το βράδυ του Σαββάτου, νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στο ανατολικό τμήμα της κατεχόμενης πόλης και προσαρτημένης στο εβραϊκό κράτος, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι έχει 17 τραυματίες στις τάξεις της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.