Το πιο ανατριχιαστικό ορφανοτροφείο βρίσκεται σε ένα… εγκαταλελειμμένο κάστρο

Το πιο ανατριχιαστικό ορφανοτροφείο βρίσκεται σε ένα… εγκαταλελειμμένο κάστρο

Το Κάστρο Μιράντα χτίστηκε σε ένα απομονωμένο μέρος στο Βέλγιο από Γάλλους αριστοκράτες, για να κρυφτούν οι ένοικοι από τους επαναστάτες Γάλλους που ήθελαν το αίμα των πλουσίων.

Χτισμένο σε τοποθεσία που δεν έχει ποτέ ήλιο, επιβλητικό και με σκούρα χρώματα, για πολλά χρόνια πέτυχε το σκοπό του, αφού έμεινε καλά κρυμμένο από τον κόσμο.

Το κάστρο δημιουργήθηκε αρχικά από την οικογένεια Liedekerke- Beaufort, και παρέμεινε στην ιδιοκτησία της μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και το κάστρο άλλαξε χέρια και κατέληξε σε εταιρεία που κατασκεύαζε σιδηρόδρομους.

Στα πλαίσια φιλανθρωπικών προσφορών, το κάστρο κατέληξε να φιλοξενεί ορφανά παιδιά, και έγινε διάσημο γαι τους θορύβους που ακούγονταν σε αυτό. Πολλοί έλεγαν ότι είναι ήχοι από πνεύματα που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι θόρυβοι ήταν από τα παιδιά που παραμορφώνονταν εξαιτίας της ακουστικής του κάστρου.

Έτσι πήρε και το όνομα το κάστρο του θορύβου δημιουργούντας ένα μύθο γύρω από αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 1980 το ορφανοτροφείο μεταφέρθηκε και από τότε το κάστρο έχει γίνει μέρος συνάντησης σατανιστών και ανθρώπων που κυνηγάνε φαντάσματα και απόκοσμες επαφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.