ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Βαρύτατο πρόστιμο στην Google για κατάχρηση ηγετικής θέσης

Ιταλία: Βαρύτατο πρόστιμο στην Google για κατάχρηση ηγετικής θέσης

Πρόστιμο άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε την Πέμπτη η Ιταλία στον ιντερνετικό γίγαντα της Google, για κατάχρηση ηγετικής θέσης στην αγορά.

Η αμερικανική εταιρία κατηγορείται ότι απέκλεισε την εφαρμογή για smartphone της ανταγωνίστριας Enel X που προσφέρει τη δυνατότητα ανεύρεσης σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για έρευνα που άρχισε τον Μάιο του 2019 από τις ιταλικές κανονιστικές αρχές για αποκλεισμό της εφαρμογής της ιταλικής εταιρίας από το σύστημα Android Auto μέσω του Google Play για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Το πρόστιμο των 102,08 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε από την ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι «στην Ιταλία περί τα τρία τέταρτα των smartphone χρησιμοποιούν εφαρμογές Android», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής.

Η υπόθεση αφορά στην εφαρμογή JuicePass της ιταλικής εταιρίας ενέργειας Enel, η οποία «προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που προορίζονται για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, από την αναζήτηση σταθμών φόρτισης έως και την κράτηση για φόρτιση κάπου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τονίζεται ακόμη ότι ο αποκλεισμός έχει διαρκέσει ήδη πάνω από δύο έτη, ενώ η ιταλική αρχή υποχρεώνει την Google να προσφέρει την εφαρμογή όχι μόνο της Enel αλλά και άλλων εταιριών, καθώς η ανάπτυξή τους είναι κρίσιμη σε μια περίοδο που μεγαλώνει η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πρέπει οι εταιρίες να έχουν ίσους όρους ανταγωνισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.