ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι αρχές του Περού διαψεύδουν πως υπάρχει μαύρη αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Οι αρχές του Περού διαψεύδουν πως υπάρχει μαύρη αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Περού διέψευσε χθες Παρασκευή την ύπαρξη μαύρης αγοράς εμβολίων για την COVID-19, μετά την αποπεράτωση της έρευνας που διενήργησε εξαιτίας των υποψιών τις οποίες προκάλεσαν οι δήθεν εμβολιασμοί πολιτών με άδειες σύριγγες.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο» που να αποδεικνύει την ύπαρξη «μαύρης αγοράς», ούτε «καμία σχέση ανάμεσα στα πρόσωπα που βάρυναν υποψίες, πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Γουστάβο Ροσέλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν «πάρα πολύ δύσκολο τα εμβόλιά μας να καταλήξουν στη μαύρη αγορά, αφού δεν έχουμε χάσει κανένα μέχρι στιγμής».

Την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας άρχισε να διενεργεί έρευνα για τρεις περιπτώσεις στις οποίες καταγγέλθηκε ότι «οι σύριγγες για τον εμβολιασμό δεν περιείχαν τις δόσεις (των εμβολίων) εναντίον της COVID-19», ώστε να εξακριβώσει «εάν υπάρχουν ευθύνες του προσωπικού υγείας» ή «εάν επρόκειτο για τυχαία συμβάντα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πρόσωπο που συνόδευε μοναχή στο ραντεβού για τον εμβολιασμό της στη Λίμα, που μαγνητοσκοπούσε, παρατήρησε ότι η σύριγγα ήταν άδεια.

Διαμαρτυρήθηκε και κατόπιν το μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού προχώρησε όντως στη φόρτωση της δόσης του εμβολίου στη σύριγγα.

Στιγμιότυπα του περιστατικού αυτού μεταφορτώθηκαν τη Δευτέρα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας παρόμοιες καταγγελίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση την έρευνα του υπουργείου, τα τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που βάρυναν υποψίες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για «ανθρώπινα λάθη» εξαιτίας «διάσπασης της προσοχής» τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.