ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το «κόλπο» με τα εισιτήρια: Αλχημείες για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν – Ο ρόλος του «κορωνοδιαβατηρίου»

Το «κόλπο» με τα εισιτήρια: Αλχημείες για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν – Ο ρόλος του «κορωνοδιαβατηρίου»

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά μπορεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί να μην μπορεί να ταξιδέψει.

Από τότε υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις, η μία το πιστοποιητικό Covid-19 και η έντονη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση πολλών νομικών, αλλά και της ίδιας της ΕΕ, σε προτάσεις περί υποχρεωτικών εμβολιασμών, ενώ ακόμα απορρίφθηκε και η πρόταση του Κ.Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού, αντιθέτως επιλέχθηκε το «πράσινο» διαβατήριο το οποίο μπορεί να το αποκτήσει και κάποιος που έχει αρνητικό μοριακό τεστ ή έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα απορρίφθηκε στη Βρετανία και η πρόταση για είσοδο σε μαγαζιά εστίασης, γήπεδα κτλ. μόνο για όσους είχαν εμβολιαστεί. Παρόλα αυτά εκτός ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού λειτουργεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα υπάρχει μία προσπάθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο Τ.Μπάιντεν, να μην γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός διότι θα ήταν καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων. Παρόλα αυτά έχουν αφήσει ελεύθερες τις εταιρείες να αποφασίζουν.

Έτσι είδαμε μπασκετικούς αγώνες με κερκίδες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, που στη συνέχεια έγιναν κερκίδες μόνο για εμβολιασμένους, ενώ έχουμε και άλλη μία εξέλιξη.

Συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούν ότι «το μουσικό γεγονός που διοργανώνουν θα διεξαχθεί με ασφάλεια» διοργανωτές συναυλίας στη Φλόριντα χρεώνουν τους συμμετέχοντες που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 με εισιτήριο εισόδου στην τιμή 18 δολαρίων και όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο στην τιμή των 999,99 δολαρίων.

Η πανκ συναυλία, που προγραμματίζεται για τις 26 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, διοργανώνεται από τον Πολ Γουίλιαμς της Leadfoot Productions.
«Προσπαθούμε απλώς να κάνουμε μια συναυλία με ασφάλεια. Και πρέπει να βγουν έξω και να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους και την κοινότητά τους» δήλωσε ο Πολ Γουίλιαμς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό WFTS.

«Ήθελα επίσης να δώσω ένα κίνητρο να εμβολιαστούν, όσοι αμφιταλαντεύονται. Ήθελα να ωθήσω τα παιδιά που θέλουν να πάνε σε συναυλίες, να βγουν έξω και να κάνουν το εμβόλιο».

Παρ’ όλο που κανένας δεν είχε αγοράσει το εισιτήριο των 999,99 δολαρίων, έως την ημέρα προβολής του ρεπορτάζ, ο Γουίλιαμς εξασφάλισε ότι οι μη εμβολιασμένοι θεατές θα εξακολουθούν να «αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι άλλοι».

Ο ρόλος του «κορωνοδιαβατηρίου»

Όπως είπαμε το «πράσινο» πιστοποιητικό δεν ισχύει μόνο για τους εμβολιασμένους, παρόλα αυτά στη χώρα μας γίνεται μία τεράστια προσπάθεια παραπληροφόρησης, ώστε να πιστέψει ο πολίτης ότι πρέπει να εμβολιαστεί για να το πάρει. Ενώ παράλληλα βλέπουμε διαφόρους «ειδικούς» να ισχυρίζονται πως υπάρχουν «κενά» ασφαλείας με τα τεστ και για όσους έχουν νοσήσει.

Όλο αυτό γίνεται για να πειστεί ο πολίτης πως πρέπει να εμβολιαστεί αλλιώς δεν θα μπορεί να κάνει κάποιες δραστηριότητες.

Όμως όλο αυτό είναι ψέμα! Η κυβέρνηση μπορεί να διαρρέει συνεχώς για «προνόμια» μόνο για εμβολιασμένους, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει θεσπίσει τίποτα και μάλιστα είδαμε το παράδειγμα των γυμναστηρίων, εκεί που και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν διπλή (!) μάσκα.

Το πιο πιθανό είναι πως θα σταματήσει να είναι υποχρεωτικό το self test για τους εμβολιασμένους, κάτι που είναι και λογικό. Από εκεί και πέρα οι κυβερνήσεις θα πετάξουν το «μπαλάκι» στις εταιρείες.

Από τις εταιρείες περιμένουν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών, κάνοντας ενέργειες παρόμοιες με αυτή που έκαναν οι διοργανωτές της συναυλίας στην Φλόριντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_OBBUBym48E&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.