ΟΗΕ για συνάντηση Γκουτέρες-Αναστασιάδη-Τατάρ: «Συνειδητή επιλογή η μη έκδοση ανακοίνωσης»

ΟΗΕ για συνάντηση Γκουτέρες-Αναστασιάδη-Τατάρ: «Συνειδητή επιλογή η μη έκδοση ανακοίνωσης»

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση σε σχέση με την τριμερή συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως «όταν δεν λέμε κάτι δεν είναι γιατί το έχουμε ξεχάσει, είναι γιατί έχει ληφθεί συνειδητή απόφαση να μην πούμε κάτι».

Για το αν τελικά θα εκδοθεί κάποια ανακοίνωση ο κ. Χακ είπε πως σε αυτό το στάδιο δεν αναμένεται κάτι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην τριμερή συνάντηση είχε συμφωνηθεί να εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία ο ΓΓ του ΟΗΕ θα γνωστοποιούσε τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό. Ωστόσο υπήρξε υπαναχώρηση εκ μέρους του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος επέμενε όπως ο απεσταλμένος είναι προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ και όχι ειδικός αντιπρόσωπος που θα λογοδοτεί στο ΣυμβούλιοΤουρ Ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τουρκική πλευρά επίσης αντιδρά στο ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί τον Ιούλιο του 2017 στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, καθώς θεωρεί ότι η όποια συζήτηση για λύση ομοσπονδίας έχει εξαντληθεί και πρέπει να συζητηθεί λύση δύο κρατών με αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.