Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση σε σχέση με την τριμερή συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως «όταν δεν λέμε κάτι δεν είναι γιατί το έχουμε ξεχάσει, είναι γιατί έχει ληφθεί συνειδητή απόφαση να μην πούμε κάτι».

Για το αν τελικά θα εκδοθεί κάποια ανακοίνωση ο κ. Χακ είπε πως σε αυτό το στάδιο δεν αναμένεται κάτι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην τριμερή συνάντηση είχε συμφωνηθεί να εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία ο ΓΓ του ΟΗΕ θα γνωστοποιούσε τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό. Ωστόσο υπήρξε υπαναχώρηση εκ μέρους του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος επέμενε όπως ο απεσταλμένος είναι προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ και όχι ειδικός αντιπρόσωπος που θα λογοδοτεί στο ΣυμβούλιοΤουρ Ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τουρκική πλευρά επίσης αντιδρά στο ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί τον Ιούλιο του 2017 στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, καθώς θεωρεί ότι η όποια συζήτηση για λύση ομοσπονδίας έχει εξαντληθεί και πρέπει να συζητηθεί λύση δύο κρατών με αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.