Η Κίνα προετοιμάζεται για νέα έξαρση του COVID 19 – Χώροι καραντίνας ή στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η Κίνα προετοιμάζεται για νέα έξαρση του COVID 19 – Χώροι καραντίνας ή στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Σύμφωνα με τον διεθνή ιστότοπο εναλλακτικής ενημέρωσης Epoch times, η Κίνα προετοιμάζεται για μια νέα έξαρση της πανδημίας Covid 19.

Το Εpoch Τimes επικαλείται διαρροή εγγράφων της κεντρικής κυβέρνησης του Κομμουνιστικού κόμματος Κίνας. Πρόκειται για δυο έγγραφα. Το ένα έγγραφο, με τίτλο «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης για την επιδημίας» εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο του κινεζικού καθεστώτος και διαβιβάστηκε από την επαρχιακή κυβέρνηση της Fujian στις τοπικές αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το άλλο φέρει τον τίτλο «Ανακοίνωση για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης της Επιδημίας» και εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου και διανεμήθηκε από τους επαρχιακούς αξιωματούχους της Fujian στις τοπικές αρχές.

Και τα δύο φέρουν την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον».

Με τα εν λόγω έγγραφα οι κινεζικές αρχές ζητούν εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στο νέο ξέσπασμα του Covid. Η κινεζική ηγεσία συστήνει τουλάχιστον δύο πρότυπα δράσης στις τοπικές αρχές.

Το ένα είναι η κατασκευή μεγάλων χώρων απομόνωσης, με τις τοπικές αρχές να απαιτούν έως το τέλος Οκτωβρίου να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις καραντίνας και οικήματα τουλάχιστον 20 δωματίων ανά 10.000 άτομα. Η κλίμακα κάθε χώρου απομόνωσης πρέπει να είναι πάνω από 100 δωμάτια.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο πληθυσμός της επαρχίας Fujian το 2020 ήταν 41,54 εκατομμύρια. Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η επαρχία έχει δημιουργήσει 35.691 δωμάτια καραντίνας σε 296 κεντρικούς χώρους. Με βάση το πρότυπο της ανακοίνωσης για την πρόληψη της επιδημίας, η εν λόγω επαρχία θα χρειαστεί να κατασκευάσει τουλάχιστον 83.000 δωμάτια καραντίνας έως το τέλος Οκτωβρίου.

Όπως λέει ένας ειδικός, οι απαιτήσεις για τους χώρους καραντίνας αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα. Ο Sean Lin, πρώην ερευνητής ιολογίας στο Ινστιτούτο Ερευνών Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε στον προαναφερθέντα ιστότοπο πως: «τα έγγραφα αντικατοπτρίζουν την ανησυχία της Κίνας για την άνοδο της επιδημίας», συμπληρώνοντας πως η Κίνα είναι πιθανό: «να αποκρύπτει την πραγματική επιδημία στην ηπειρωτική χώρα, διαφορετικά δεν θα εξέδιδε ξαφνικά εθνική ειδοποίηση για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης ».

Το δεύτερο έγγραφο με τίτλο: «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης της επιδημίας» απαιτεί τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου πέντε επιπέδων.

Απευθύνεται στα στελέχη του Κρατικού Συμβουλίου, του δήμου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, της αστυνομίας και των εθελοντών που θα εφαρμόσουν από κοινού την πρόληψη της επιδημίας της κοινότητας». Αυτό περιλαμβάνει: «αυστηρή εφαρμογή της κοινοτικής πρόληψης και ελέγχου» η αλλιώς… lockdown.

Αναλυτές πάντως που γνωρίζουν την κατάσταση στο εσωτερικό της Κίνας εκτιμούν πως τα εν λόγω έγγραφα δεν αποδεικνύουν στην πραγματικότητα κάποια νέα έξαρση της πανδημίας αλλά απλώς την πρόθεση του Κουμμουνιστικού Κόμματος να εντείνει τον ολοκληρωτικό έλεγχο στις ζωές των πολιτών χρησιμοποιώντας ως αφορμή την πανδημία.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει και στην δύση; Και αν οι «χώροι καραντίνας» είναι στην πραγματικότητα στρατόπεδα συγκέντρωσης τότε αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ίσως τα δούμε και στις δυτικές χώρες για όσους εναντιώνονται στην «νέα κανονικότητα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.