Συμφωνία επετεύχθη μεταξύ των ηγετών Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αρμενίας, Ιλχάμ Αλίεφ και Αζερμπαϊτζάν, Νικόλ Πασινιάν, για την οριοθέτηση των συνόρων Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των τριμερών συνομιλιών με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, οι ηγέτες συμφώνησαν να δημιουργήσουν μηχανισμούς για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν μέχρι το τέλος του έτους.

«Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι έχουμε συμφωνήσει σε μια σειρά ζητημάτων που θεωρώ βασικά. Το πρώτο από αυτά είναι η δημιουργία μηχανισμών -συμφωνήσαμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος αυτού του έτους- για τον καθορισμό και οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο κρατών. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχουν εμπόδια στη δημιουργία αυτών των μηχανισμών» ανέφερε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι επετεύχθη συμφωνία για την απεμπλοκή των διόδων των μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μιλήσαμε με μεγάλη λεπτομέρεια για οικονομικά ζητήματα, για την ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών και πάνω απ’ όλα, ως πρώτο βήμα, μιλήσαμε για την απεμπλοκή των διόδων των μεταφορών. Αυτό ισχύει και για τον σιδηρόδρομο, αυτό ισχύει και για τις οδικές διαδρομές» τόνισε ο Πούτιν μετά τις συνομιλίες.