ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στον δρόμο που χάραξε η Ελλάδα οδεύει η Τσεχία

«Έρχεται» υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60, γιατρούς και σώματα ασφαλείας

Στον δρόμο που χάραξε η Ελλάδα οδεύει η Τσεχία

Διάταγμα το οποίο θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, όπως επίσης για τους γιατρούς και τα σώματα ασφαλείας ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας.

Η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού σε σύγκριση με άλλα δυτικοευρωπαϊκά κράτη. Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων πολιτών είναι μία από τις πλέον πληγείσες τις τελευταίες εβδομάδες από μια αναζωπύρωση των μολύνσεων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη στρέφεται πως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19. Η Τσεχία θα έπρεπε να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεχ, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος www.idnes.cz.

Ο Τσέχος υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι το διάταγμα θα μπορούσε να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, με την υποχρέωση για τον εμβολιασμό να προβλέπεται να ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

Ωστόσο, το αν θα παραμείνει σε ισχύ αρκετά προκειμένου να εφαρμοστεί τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να αντικατασταθεί από έναν κεντροδεξιό συνασπισμό αργότερα αυτόν τον μήνα, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο νέος συνασπισμός τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και τηρεί ουδέτερη στάση στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε επαγγελματίες.

Μόλις το 59,6% των Τσέχων έχει εμβολιαστεί, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 66,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών (ECDC).

Τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση απαγόρευσε την πρόσβαση στους ανεμβολίαστους σε εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες από τον Νοέμβριο. Εντούτοις, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του εμβολιασμού και των επιδημιολογικών μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.