ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γερμανία: Προγραμματική Συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση υπέγραψαν SPD, FDP και Πράσινοι

Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί αύριο Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας

Γερμανία: Προγραμματική Συμφωνία για τη νέα κυβέρνηση υπέγραψαν SPD, FDP και Πράσινοι

Ο μελλοντικός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την υπογραφή, πριν από λίγο, της Προγραμματικής Συμφωνίας από τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ξεκινάμε!».

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) επέλεξαν το Κέντρο «Futurium», αφιερωμένο σε ιδέες και τεχνολογίες για το μέλλον, ως χώρο φιλοξενίας της τελετής, σε μια συμβολική κίνηση για την τυπική έναρξη της συνεργασίας τους.

«Από αυτή την εβδομάδα, θελουμε να εργαστούμε για την πρόοδο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση, ενώ ο συμπρόεδρος των Πράσινων, νέος υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα και Αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ τόνισε ότι «από σήμερα είμαστε μια κυβέρνηση για τους ανθρώπους στη Γερμανία, με στόχο την ευημερία και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί αύριο Καγκελάριος από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ενώ αμέσως μετά τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.