Δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Πολωνίας, Γ.Καζίνσκι

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιάροσλαβ Καζίνσκι κατηγόρησε τη Γερμανία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Τέταρτο Ράιχ, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση για να στερήσει την κυριαρχία από άλλες χώρες και να τις μετατρέψει σε μια σύγχρονη μορφή «δουλοπαροικίας».

Ειδικότερα, ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι ορισμένα κράτη «δεν ενθουσιάζονται με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό Τέταρτο Ράιχ στη βάση της ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο έχει καταχραστεί τους νομικούς μηχανισμούς του μπλοκ για να στερήσει τη χώρα του από το «δικαίωμά της στην αυτοδιάθεση».

«Εάν εμείς, ως Πολωνοί, συμφωνούσαμε σε μια τέτοια σύγχρονη δουλοπαροικία, θα υποβιβαζόμασταν με διάφορους τρόπους», τόνισε, προσθέτοντας ότι εάν η Βαρσοβία ακολουθούσε την προσέγγιση της ΕΕ στην οικονομική και ενεργειακή πολιτική, «θα σήμαινε ότι οι πολίτες μας θα ήταν φτωχότεροι σε λίγα χρόνια από ό,τι είναι τώρα».

Ωστόσο, ανασκεύασε λίγο το σχόλιό του για το «Τέταρτο Ράιχ», δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να παρομοιάσει το Βερολίνο με το ναζιστικό καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτός ο όρος – το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ – δεν είναι τίποτα κατακριτέο. Δεν πρόκειται για το Τρίτο Ράιχ, αλλά για μια αναφορά στο πρώτο» διευκρίνισε.