Μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι τα γεγονότα στο Καζακστάν δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία απόπειρα ανάμειξης ξένων δυνάμεων στην περιοχή.

Κατέστησε, δε, σαφές ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να γίνουν πραγματικότητα σενάρια «παρακινούμενων επαναστάσεων» στο κατώφλι της.

«Γίναμε μάρτυρες της επιθετικότητας της διεθνούς τρομοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος για τις ταραχές στο Καζακστάν.

Οι «μέθοδοι της Μαϊντάν (Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο)» χρησιμοποιήθηκαν στο Καζακστάν, του οποίου απειλήθηκε η σταθερότητα, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πούτιν υπογράμμισε έτσι την ανάγκη να αναπτύξει ο CSTO μέτρα από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την προστασία της ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «γίναμε μάρτυρες της επιθετικότητας της διεθνούς τρομοκρατίας», αλλά και ότι οι μαχητές που συμμετείχαν στις ταραχές πέρασαν από εκπαίδευση.