ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown ήταν γνωστά ως «οι Παρασκευές του κρασιού»

Τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown ήταν γνωστά ως «οι Παρασκευές του κρασιού»

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω lockdown. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Mirror», το προσωπικό της πρωθυπουργικής κατοικίας οργάνωνε τακτικά πάρτι.

Μάλιστα, είχαν και το δικό τους… όνομα: «Οι Παρασκευές του κρασιού». Τί κι αν στην υπόλοιπη χώρα είχε επιβληθεί lockdown και τα πάντα ήταν κλειστά και οι κάτοικοι υποχρεωμένοι να μένουν μέσα στα σπίτια τους ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Επιπλέον, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε, ενθαρρύνοντας τους εργαζομένους να «ξεδώσουν», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο Τζόνσον φέρεται να παρέστη σε «μερικά» τέτοια πάρτι, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις σε κλειστό χώρο στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτές οι συγκεντρώσεις ήταν τόσο δημοφιλείς που το προσωπικό συγκέντρωσε περί τα 200 ευρώ για την αγορά ενός ψυγείου ποτών, ώστε να διατηρούνται δροσερά τα κρασιά και οι μπίρες.

Όπως υποστηρίζει η «Mirror», οι υπάλληλοι πήγαν με μια βαλίτσα σε ένα σουπερμάρκετ για να αγοράσουν ποτά ενόψει της συγκέντρωσής τους, την παραμονή της κηδείας του Πρίγκιπα Φίλιππου και αυτό δεν συνέβη μόνο εκείνη τη φορά. Πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική tabloid ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στην Ντάουνινγκ Στριτ πήγαιναν εναλλάξ τις Παρασκευές στο τοπικό σουπερμάρκετ Tesco Metro, με μια βαλίτσα με ροδάκια, για να γεμίσουν το ψυγείο τους με ποτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα την Παρασκευή (14/1), ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη από το Παλάτι για το πάρτι. «Είναι βαθιά λυπηρό το γεγονός ότι αυτό συνέβη σε ώρα εθνικού πένθους και το πρωθυπουργικό γραφείο ζήτησε συγνώμη από το Παλάτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού. Σε ανακοίνωσή του, ο Τζέιμς Σλακ ζήτησε σήμερα ανεπιφύλακτα συγγνώμη «για την οργή και την οδύνη που προκλήθηκε». «Αυτή η εκδήλωση δεν θα έπρεπε να έχει λάβει χώρα εκείνη την περίοδο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του αναλαμβάνοντας «την πλήρη ευθύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.