ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν ανεξαρτήτως… αντιπάλου δείχνει δημοσκόπηση

Τα ποσοστά αφορούν σε δείγμα 12.500 ατόμων

Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν ανεξαρτήτως… αντιπάλου δείχνει δημοσκόπηση

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε με διαφορά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εάν αυτές διεξάγονταν αύριο Κυριακή, καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 25%, μπροστά από τις δύο κυριότερες αντιπάλους του, τη Βαλερί Πεκρές των Ρεπουμπλικάνων και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15,5% και οι δύο.

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν, που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, θα κέρδιζε και τις δύο αντιπάλους του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos-Sopra Steria για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, του Ιδρύματος Ζαν Ζορές και του κέντρου πολιτικών μελετών Cevipof, σε δείγμα 12.500 προσώπων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 54% απέναντι στην Πεκρές (46%) και 57% εάν αντίπαλός του ήταν η Λεπέν (43%).

Ο έτερος υποψήφιος της δεξιάς, ο Ερίκ Ζεμούρ, συγκεντρώνει ποσοστό 13% στον πρώτο γύρο.

Στην αριστερά, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 8%, μπροστά από τον οικολόγο Γιανίκ Ζαντότ (7%), την πρώην υπουργό του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Φρανσουά Ολάντ, Κριστιάν Τομπιρά (5%) και τη σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό (3,5%).

Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένοι για τις 10 και τις 24 Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόθεση ψήφου δεν συνιστά πρόβλεψη του αποτελέσματος αλλά δίνει μια ένδειξη του συσχετισμού δυνάμεων και της δυναμικής των υποψηφίων την ημέρα που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.