Οι τριάντα Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές που στην φάση αυτή είναι θετικοί στον κορονοϊό πρόκειται, τελικά, να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Βάσει διατάγματος της κυβέρνησης Ντράγκι, από αύριο στις 3 μμ (όταν ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία) τα μέλη του κοινοβουλίου που είναι θετικά στον ιό, θα μπορούν να προσέλθουν στο πάρκινγκ, στο πίσω μέρος της ιταλικής Βουλής, και να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους.

Η διαδικασία είναι σε επίπεδο ευτελισμού της διαδικασίας καθώς θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος άσκησης του δικαιώματός τους. Ποιο πολύ είναι σαν να θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι εφόσον το πολιτικό σύστημα μπορεί να ταλαιπωρεί τους βουλευτές τότε να μην περιμένουν κάτι λιγότερο οι πολίτες.

Όσοι χρησιμοποιήσουν ΙΧ αυτοκίνητο θα ψηφίσουν χωρίς να βγουν από το όχημά τους. Όσοι μεταβούν στο μέγαρο της Βουλής «Μοντετσιτόριο» με μοτοσικλέτα ή με τα πόδια, θα χρησιμοποιήσουν ειδικό περίπτερο, που στήθηκε σήμερα.

Φυσικά, στον χώρο του πάρκινγκ οι θετικοί βουλευτές και γερουσιαστές -όπως και εκείνοι που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα – θα προσέλθουν ένας-ένας, ξεχωριστά. Όλα τα ψηφοδέλτια, πριν φτάσουν στα χέρια του προέδρου της ιταλικής βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, πρόκειται να απολυμανθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη του κοινοβουλίου που ζουν εκτός Ρώμης, τέλος, αλλά και τυχόν εκπρόσωποι των περιφερειών που παίρνουν μέρος στη διαδικασία εκλογής και είναι θετικοί στην Covid-19, θα πρέπει να πληροφορήσουν τις αρχές, σχετικά με το ξενοδοχείο ή το διαμέρισμα στο οποίο θα διαμείνουν, μέχρι την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών.