«Ο Β.Πούτιν θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά μας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν απάντησαν στο βασικό ζήτημα που αφορά στη μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, αναφερόμενος στη γραπτή απάντηση που έλαβε το ρωσικό ΥΠΕΞ -όπως έγινε χθες γνωστό- στις προτάσεις ασφαλείας της Μόσχας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Μόσχα έλαβε γραπτή απάντηση από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας, όμως, ότι το κύριο ζήτημα δεν απαντήθηκε.

«Δεν υπάρχει θετική αντίδραση στο βασικό ζήτημα, σε αυτό το έγγραφο. Το βασικό ζήτημα είναι η ξεκάθαρη θέση μας ότι η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά και η ανάπτυξη επιθετικών όπλων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το έδαφος της Ρωσίας, είναι απαράδεκτες» υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ΗΠΑ εσκεμμένα έχουν στόχο να αποφύγουν τη συζήτηση γύρω από την αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας.

Επίσης, όπως είπε, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα της Μόσχας.

«Θα ενημερώσουμε τον Πρόεδρο και ο Πρόεδρος θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά μας» σημείωσε ο Λαβρόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως είπε, η Ρωσία αξιολογεί την απάντηση των ΗΠΑ, ενώ σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του εγγράφου, ανέφερε ότι θα γίνει σύντομα γνωστό.

«Όσον αφορά στο περιεχόμενο της απάντησης, νομίζω ότι θα γίνει γνωστό στο γενικό κοινό στο πολύ κοντινό μέλλον, επειδή, όπως μας είπαν οι Αμερικανοί συνεργάτες μας, αν και προτιμούν αυτό το έγγραφο να μείνει ως εμπιστευτικός διπλωματικός διάλογος, έχει συμφωνηθεί με όλους τους Αμερικανούς εταίρους και με την ουκρανική πλευρά. Επομένως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο πολύ σύντομο μέλλον θα ”διαρρεύσει”» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο δέχθηκε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν κατόπιν αιτήματός του. Κατά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ παρέδωσε τη γραπτή απάντηση της αμερικανικής διοίκησης στο σχέδιο διμερούς συνθήκης για τις προτάσεις ασφαλείας που είχε υποβάλει προηγουμένως η ρωσική πλευρά».