Ενας πρωθυπουργός με… balls: Ο ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν βάζει στην θέση της (και…) την Βρετανία (upd)

Ενας πρωθυπουργός με… balls: Ο ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν βάζει στην θέση της (και…) την Βρετανία (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 20.18): Ενας πρωθυπουργός με .. balls! Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, που… χορεύει κανονικά “στο ταψί” και τους δύο πόλους της ΕΕ:

Οργή στο πρόσωπό του από τον “γερμανόφωνο” Z.K.Γιουνκέρ και τώρα πόλεμος με την αγγλοσαξονική ΕΕ του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο απευθυνόμενος ως ίσος προς ίσον του εξήγησε ότι “Είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ούγγρων που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι δεν είναι ούτε πρόσφυγες, ούτε είναι παράσιτα να τους διώκουν και να τους απειλεί το βρετανικό κράτος με απέλαση”!

Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν δίστασε να κλείσει τα σύνορα της χώρας του για να τηρήσει τη νομιμότητα στα κύματα των λάθρο που είχαν κατακλύσει την Ουγγαρία, ενώ συνάδει – ατυχώς για την Ελλάδα – με τον Σλοβάκο πρόεδρο στο επίπεδο … συμπάθειας που έχουν στην Ελλάδα, την οπoία θεωρούν (και μήπως είναι;) “ανοxύρωτη χώρα” και πύλη ελεύθερης διάβασης των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.

“Υπάρχουν  55.000 Ούγγρων στη Βρετανία, οι οποίοι… πληρώνουν περισσότερους φόρους, από τα οφέλη που απολαμβάνουν και οφείλεται να τους σeβαστείτε” είπε απευθυνόμενος στον εμβρόντητο Ν.Κάμερον στην Βουδαπέστη.

Και συνέχισε: “Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν είμαστε πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε πολίτες ενός κράτους που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, εντός της Ομοσπονδίας. Δεν θέλουμε να πάμε στη Βρετανία και να αρπάξουμε κάτι από τους Βρετανούς. Δεν είμαστε παράσιτα. Δουλεύουμε εκεί βάσει των συνθηκών που μας το επιτρέπουν αυτό.

Και δουλεύουμε πολύ καλά εκεί. Οι Ούγροι που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενισχύουν την οικονομία του, πληρώνουν περισσότερους φόρους σε σχέση με τα οφέλη που απολαμβάνουν. Πρέπει να απολαμβάνουν το σεβασμό και να μην υφίστανται διακρίσεις”, κατέληξε ο Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Ν.Κάμερον πήγε στην Ουγγαρία  στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να πείσει τις χώρες, ειδικά ανατολικής Ευρώπης να αποθαρρύνουν τους κατοίκους τους να μεταναστεύουν και να εγκαθίσταται μόνιμα στην Βρετανία, εν όψει τους δημοψηφίσματος στην χώρα για την παραμονή της στην ΕΕ, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα κριθεί από το αν θα συμφωνηθεί η ΕΕ να άρει μερικώς την συνθήκη ελεύθερη εγκατάστασης στην “Γηραιά Αλβιώνα” πολιτών των λοιπών χωρών της Ε.Ε.

Και βέβαια δεν έγινε δεκτός με ιδιαίτερη “θέρμη” στην Ουγγαρία!

Φαντάζεται κανείς οποιονδήποτε Ελληνα πρωθυπουργό, όχι τον σημερινό, αλλά έστω κάποιον από τους προηγούμενους, να απευθύνονται με τέτοιο τρόπο στον πρωθυπουργό της Βρετανίας; Κι όμως είναι ο ηγέτης ενός μικρού περίκλειστου κράτους με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο με της Ελλάδας, πολύ χαμηλότερο ΑΕΠ και κατεστραμμένο από μια σκληρή κομμουνιστική δικτατορία (έμεινε σην ιστορία η εξέγερση του 1956 και η αιματηρή καταστολή της), μέχρι το 1990…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά έχει εθνική αξιοπρέπεια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.