ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σοκ: Ο Ολάντ ομολογεί την παράδοση της Ευρώπης στο Ισλάμ – «Η Μαριάν της Γαλλίας του αύριο θα φοράει μπούργκα»

Σοκ: Ο Ολάντ ομολογεί την παράδοση της Ευρώπης στο Ισλάμ – «Η Μαριάν της Γαλλίας του αύριο θα φοράει μπούργκα»

Την πλήρη και ύπουλη παράδοση της Ευρώπης στην εισβολή του Ισλάμ από τις ευρωπαϊκές ελίτ, που δεν αντιδρούν με κανέναν απολύτως τρόπο, ομολόγησε ο Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, του κατεξοχήν “κοσμικού” και συνταγματικά “άθεου” κράτους του κόσμου.

Δηλώσεις όπως «ο Σαρκοζί είναι αγενής και η Μαριάν του αύριο θα φοράει μπούργκα» και πως «δεν είναι το Ισλάμ το πρόβλημα» είναι ορισμένες από τις εκμυστηρεύσεις του Γάλλου προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας “Le Monde”, που δημοσιεύονται στο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, υπό τον τίτλο: «Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε ποτέ να το έχει πει αυτό». 

Έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ αποκαλύπτει τα συναισθήματά του για τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, Νικολά Σαρκοζί, και άλλα πολλά σε δύο δημοσιογράφους χωρίς βέβαια να έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτος φέρται να επικρίνει με σφοδρότητα τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί για την «αγένειά του, τη μοχθηρότητά του, τον κυνισμό του, τη φιλαργυρία του».

Οι τοποθετήσεις του έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία με πολλούς ανώτατους δικαστές να κάνουν λόγο για ταπείνωση του Ολάντ, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”. 

Το βιβλίο το έγραψαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας “Le Monde” έπειτα από ώρες συζητήσεων με τον Γάλλο πολιτικό εδώ και πολλά χρόνια. 

«Την 23η Ιουλίου του 2014, υποβάλαμε στον επικεφαλής του Κράτους το εξής ερώτημα, με τρόπο εκουσίως προκλητικό: “Αποτελεί ταμπού σήμερα, ως στέλεχος της Αριστεράς, να λέτε ότι υπάρχει πάρα πολλή μετανάστευση;”.

Δεν περιμέναμε την απάντηση: “Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές αφίξεις, μετανάστευση που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ”» λένε οι δύο δημοσιογράφοι ότι τους απάντησε ο Ολάντ.

«Ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το Ισλάμ, αυτό είναι αλήθεια. Κανείς δεν το αμφισβητεί», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει:

«Δεν είναι το Ισλάμ που θέτει το πρόβλημα υπό την έννοια ότι είναι μια θρησκεία επικίνδυνη. Αυτό που δημιουργεί ένα πρόβλημα, είναι εάν οι μουσουλμάνοι δεν καταδικάζουν τις ενέργειες που πηγάζουν από τη ριζοσπαστικοποίηση, εάν οι ιμάμηδες συμπεριφέρονται με αντιδημοκρατικό τρόπο» θεωρεί ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε ένα άλλο απόσπασμα, ο Γάλλος πρόεδρος προτείνει μια «σοκαριστική φόρμουλα», γράφουν οι δημοσιογράφοι: «Η γυναίκα που φορά μπούργκα σήμερα θα είναι η Μαριάν (σ.σ. το σύβμολο της γαλλικής δημοκρατίας) του αύριο.

Διότι, με κάποιο τρόπο, εάν καταφέρουμε να της προσφέρουμε τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην εξέλιξή της, θα απελευθερωθεί από τη μπούρκα της και θα γίνει Γαλλίδα, παραμένοντας μια θρήσκα γυναίκα εάν το θέλει, ικανή να μεταφέρει ένα ιδεώδες».

Σοκάρεται κανείς, διαβάζοντας τέτοιες δηλώσεις από έναν πρόεδρο μεγάλης ευρωπαϊκής δύναμης, όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει στην μεταψυχροπολεμική δυτική κουλτούρα και πολιτική ιδεολογία, φαντασιώσεις για το “τέλος της Ιστορίας” και το “τέλος του πολέμου” που με την σειρά τους δήθεν εκπορεύονται από το “τέλος του έθνους” και των εθνικών ταυτότητων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή στη “νέα εποχή” όλοι οι λαοί και οι θρησκείες υποτίθεται ότι θα μπορούν τάχα να συνυπάρχουν ειρηνικά σε κράτη τα οποία εθνολογικώς θα είναι “σούπες”. Το τερατώδες αυτό πείραμα το βλέπουμε τις τελευταίες δεκαετίες στην Ευρώπη, η οποία όμως το πληρώνει τώρα πια με πολύ βαρύ φόρο αίματος… 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.