ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tη Βρετανία καθιστά υπεύθυνη ο Ισημερινός για την υγεία του Ασάνζ

Tη Βρετανία καθιστά υπεύθυνη ο Ισημερινός για την υγεία του Ασάνζ

Στις βρετανικές Αρχές επιρρίπτει το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού την «επιδείνωση» της υγείας του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στη πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο προσπαθώντας να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία. Ο Ισημερινός έχει ζητήσει να μεταφερθεί ο Άσανζ σε νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει με σύλληψη.

«Καθώς η βρετανική κυβέρνηση τού έχει στερήσει κάθε ελευθερία κίνησης, η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ έχει αρχίσει να επιδεινώνεται», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνιο, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. «Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, γιατί πιστεύαμε ότι η Βρετανία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διεθνείς νόμους» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποια σοβαρή κατάσταση εκεί», ανέφερε, και παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει την ακριβή κατάσταση της υγείας του Ασάνζ.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει από τα μέσα Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου κατηγορείται για υπόθεση βιασμού. Ο 41χρονος Αυστραλός φοβάται την έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή για τη διαρροή μέσω του Wikileaks απόρρητων αμερικανικών εγγράφων.

Την Τετάρτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Μάρκο Αλμπούζα, δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα, ότι ο Ασάνζ «έχει αδυνατίσει πολύ» και ότι η κυβέρνηση της χώρας «ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία του».

«Εάν αρρωστήσει ο Ασάνζ θα πρέπει ή να δεχθεί ιατρική φροντίδα στην πρεσβεία ή να νοσηλευτεί», δήλωσε ο Αλμπούζα στο ραδιοσταθμό Φωνή της Ρωσίας.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Φορέιν Όφις δεν έχει ενημερωθεί ότι ο Ασάνζ είναι άρρωστος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Mail On Sunday» στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ασάνζ είχε δηλώσει ότι «η υγεία του επιδεινώνεται σιγά-σιγά» λόγω του εγκλεισμού του και ότι έχει παρουσιάσει βήχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.