Αποχωρεί η Χίλαρι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Αποχωρεί η Χίλαρι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος

Tη βούλησή της να εγκαταλείψει τη θέση της μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον νέο πρόεδρο στις 20 Ιανουαρίου, ακόμα κι αν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα, επανέλαβε σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ», η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

«Στόχος μου παραμένει η αποχώρησή μου μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αυτό είναι το σχέδιό μου. ‘Ομως ακόμα δεν έχω καταφέρει να συνομιλήσω με τον πρόεδρο γιατί προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, πράγμα που ευχόμαστε. Τότε θα μιλήσουμε για τον διάδοχό μου», τόνισε η Κλίντον.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα υπηρετήσει τη χώρα από το υπουργείο Εξωτερικών μόνο στη διάρκεια μιας προεδρικής θητείας.

«Δεν είμαι διατεθειμένη να παραμείνω περισσότερο, όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απομένουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, σε μια άλλη, σύντομη συνέντευξή της στη «Wall Street Journal», η Κλίντον φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής της στο υπουργείο για περισσότερο διάστημα-κυρίως για να διαχειριστεί τις επιπτώσεις από την υπόθεση της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στις 11 Σεπτεμβρίου- εάν βεβαίως ο Ομπάμα επανεκλεγεί στις 6 Νοεμβρίου.

Στην Ουάσινγκτον κυκλοφορούν εδώ και μήνες φήμες που θέλουν την Κλίντον να θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.