ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Κίνα απειλεί ευθέως την Ιαπωνία

Η Κίνα απειλεί ευθέως την Ιαπωνία

Στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με το κινεζικό  πρακτορείο «Xinhua news » και  σε δήλωση ανώτατου αξιωματούχου, το Πεκίνο δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με την επικυριαρχία της Κίνας στα νησιά Senkaku και θα πάρει όλα τα αναγκαία «δραστικά μέτρα» προς την  κατεύθυνση αυτή  σε περίπτωση που προκληθεί από την Ιαπωνία .

“Θέλουμε να ζήσουμε σε κατάσταση φιλίας  με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης  και της Ιαπωνίας, αλλά θα πρέπει να σεβαστούν τις  αρχές μας και την κόκκινη γραμμή που θέτουμε,”  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κίνας και υπουργός εξωτερικών Zhang Zhijun σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα το Τόκιο κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στο  Πεκίνο  για τον κατάπλου κινεζικών πολεμικών πλοίων στα χωρικά ύδατα των αμφισβητούμενων νησιών στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

“Ωστόσο, θα πρέπει να θέλει κανείς να αμφισβητήσει την κόκκινη γραμμή μας στο  θέμα της κυριαρχίας επί των νήσων , τότε η Κίνα είναι υποχρεωμένη μη έχοντας άλλη επιλογή  από το να “απαντήσει δυναμικά”, ώστε να εξαλειφθούν όλα  τα εμπόδια και να προχωρήσουμε σταθερά στο δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης,” κατέληξε ο υψηλόβαθμος Κινέζος διπλωμάτης .

Οι σχέσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και της Κίνας έχουν πρόσφατα υποβαθμιστεί στο χειρότερο επίπεδό τους εδώ και χρόνια λόγω της διαφιλονικίας επί των νήσων  Senkaku.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.