ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η αριστερή αντιπολίτευση κέρδισε στις εκλογές της Λιθουανίας

Η αριστερή αντιπολίτευση κέρδισε στις εκλογές της Λιθουανίας

Σύμφωνα με τα τμηματικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν απόψε στο Βίλνιους, στο τέλος του δεύτερου γύρου των εκλογών από την Εκλογική Επιτροπή, η αριστερή αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές στη Λιθουανία.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται επικεφαλής με συνολικά 38 έδρες στο μελλοντικό κοινοβούλιο, μπροστά από τους συντηρητικούς του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντριους Κουμπίλιους (34 εδρες), το Εργατικό κόμμα του Βίκτορ Ούσπασκιτς (29 έδρες), και το δεξιό κόμμα Τάξη και Δικαιοσύνη, πιθανό σύμμαχο των δυο κομμάτων της αριστεράς, (11έδρες).

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το Εργατικό κόμμα και το κόμμα Τάξη και Δικαιοσύνη εξασφαλίζουν μαζί 78 έδρες από τις 141 του κοινοβουλίου της Λιθουανίας.

“Αξιολογώ θετικά αυτά τα αποτελέσματα. Μετά από το δεύτερο γύρο, είμαστε επικεφαλής” , δήλωσε στην τηλεόραση ο Αλγκίρντας Μπουτκεβίσιους ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος προαλείφεται για πρωθυπουργός της μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Από την πλευρά του, ο Βίκτορ Ούσπασκιτς, υπενθύμισε ότι έχει “μια συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες και το κόμμα Τάξη και Δικαιοσύνη. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνσή μας και θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μαζί τους”, πρόσθεσε.

Το φιλελεύθερο κίνημα, σύμμαχος των Συντηρητικών, κέρδισε 9 έδρες, το κόμμα της πολωνικής μειονότητας, 8, και η Φωνή του θάρρους, ένα νέο κόμμα κατά της παιδεραστίας που δημιουργήθηκε μετά από ένα σκάνδαλο ηθών, 7 έδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.