Συνάντηση του Αλβανού ΥΠΕΞ με τον Αλβανό Πρόεδρο του DPA

Συνάντηση του Αλβανού ΥΠΕΞ με τον Αλβανό Πρόεδρο του DPA

Στις 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με δημοσίευμα την ιστοσελίδα «Illyria» ο πρόεδρος του αλβανικού δημοκρατικού κόμματος DPA , Μεντούχ Τάτσι, δήλωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας φέρνει κάθε μέρα σε πιο δύσκολη θέση τους Αλβανούς με την ασύστολη  και συστηματική  κρατική βία.

«Σήμερα στη χώρα, δυστυχώς, παραβιάζονται τα δικαιώματα των Αλβανών διότι  υπόκεινται σε κακομεταχείριση από την αστυνομία και έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες κατά της εθνικότητας τους με ακραία οικονομική εκμετάλλευση, μια κατάσταση που δεν επηρεάζει μόνο τα Σκόπια αλλά ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Τάτσι.

Υπογράμμισε ,  τη βαθιά του ανησυχία για την εμπλοκή στη διαδικασία  πορείας της χώρας του προς την Ευρώπη, από την κυβέρνηση και  τόνισε ιδιαίτερα την απροθυμία της να προχωρήσει στα σωστά πολιτικά «βήματα».

«Δεν υπάρχει εναλλακτικός  δρόμος  στην πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είπε ο Τάτσι,

«Ενώ οι υπόλοιποι Αλβανοί, τόσο στην Αλβανία, όσο και στο Κόσσοβο κάνουν σταθερά βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, οι Αλβανοί στα Σκόπια βρίσκονται έξω από αυτές τις διαδικασίες και αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της μη ορθής  πολιτικής και της εθνικιστικής πορείας της σημερινής κυβέρνησης», κατέληξε ο Τάτσι σε συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας , Έντμοντ Παναρίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.