ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φόβοι για οπισθοχώρηση της δημοκρατίας στην Ουκρανία

Φόβοι για οπισθοχώρηση της δημοκρατίας στην Ουκρανία

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατήγγειλε σήμερα μια οπισθοχώρηση της δημοκρατίας στην Ουκρανία μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν απουσία της αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο που βρίσκεται στη φυλακή.

“Λαμβανομένων υπόψη των καταχρήσεων εξουσίας και του υπερβολικού ρόλου του χρήματος σ’ αυτές τις εκλογές, φαίνεται πως οι δημοκρατικές πρόοδοι που είχαν παρατηρηθεί οπισθοχωρούν στην Ουκρανία”, δήλωσε μια εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, η Βαλμπούργκα Άμπσμπουργκ Ντάγκλας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να πάει κανείς στη φυλακή για να μάθει νέα από σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της χώρας”, πρόσθεσε.

   Ο ΟΑΣΕ καταγγέλλει ιδιαίτερα την καταχρηστική προσφυγή σε κυβερνητικούς πόρους, την έλλειψη διαφάνειας στη διάρκεια της εκστρατείας και στη χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς και μια ανισορροπία στην κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

   “Ορισμένες πλευρές της προεκλογικής περιόδου αποτέλεσαν ένα βήμα προς τα πίσω σε σχέση με πρόσφατες εθνικές εκλογές”, προσθέτει ο ΟΑΣΕ στην έκθεσή του, αναφερόμενος προφανώς στην εκλογή του Γιανουκόβιτς το Φεβρουάριο του 2010 που είχε θεωρηθεί δίκαιη από τη Δύση.

 “Οι Ουκρανοί άξιζαν καλύτερα”, δήλωσε ο Αντρέας Γκρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΕ.

 Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μερικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εκλογική επιτροπή, το κυβερνών κόμμα έρχεται πρώτο στις εκλογές της Κυριακής με 35% των ψήφων και ακολουθεί με 22% η συμμαχία που πρόσκειται στη φυλακισμένη Τιμοσένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.