ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίσκεψη Κλίντον στο Σεράγεβο

Επίσκεψη Κλίντον στο Σεράγεβο

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στο Σαράγεβο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα Βαλκάνια. Η αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφτεί τη Σερβία, το Κόσοβο, την Κροατία και την Αλβανία.

Η Χ. Κλίντον θα ζητήσει από τα έθνη που προέκυψαν από την αιματηρή διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να τα φέρουν πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Την Τρίτη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και ηΎπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Κάθριν Άστον θα συναντηθούν με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας σε αυτή τη χώρα που σπαρασσόταν από τον πόλεμο την περίοδο 1992-1995.

Στη Βοσνία, οι Κλίντον και Άστον θα επιμείνουν στην ακλόνητη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας προς την ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον, σύμφωνα με τις δηλώσεις Αμερικανού διπλωμάτη.

Στο Βελιγράδι την Τρίτη το απόγευμα Κλίντον και Άστον θα συναντηθούν με τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, για να τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν το διάλογο με την Πρίστινα. Η Σερβία εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου το 2008.

Η Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί στη συνέχεια μόνη της στην Κροατία, που καλείται να ενταχθεί στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2013, και θα ολοκληρώσει την περιοδεία της την Πέμπτη στην Αλβανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.