ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κομματική πειθαρχία θέλει ο Α. Σαμαράς για την ψήφιση του πακέτου

Κομματική πειθαρχία θέλει ο Α. Σαμαράς για την ψήφιση του πακέτου

Δραματικές διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι η υπερψήφιση του πακέτου των μέτρων έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης ψήφος.

Παρά ταύτα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ του Α. Σαμαρά και των Ε. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη με τον τελευταίο να επιμένει ζητώντας την υποχώρηση της τρόικα στα εργασιακά.

Μπροστά στον κίνδυνο διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού και πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες θέλουν το Βερολίνο να συζητά την μετάθεση της ψήφισης των εργασιακών με απόσπαση του από το συνολικό πακέτο των μέτρων, πρόταση που όμως φαίνεται να απορρίπτει το ΔΝΤ.

Πάντως μπροστά στον κίνδυνο να… μετατεθεί και η δόση ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να επιβάλει σκληρή κομματική πειθαρχία ενώ με την ίδια τακτική θα κινηθεί και ο Ευαγ. Βενιζέλος.

Παρ’ ότι αρκεί η απλή πλειοψηφία επί των παρόντων για την ψήφιση του πακέτου,μια υπερψήφιση με οριακή πλειοψηφία θα θέσει αυτόματα νομιμοποίησης της απόφασης και θα αποδυναμώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι, μετά τις διαγραφές. ΝΔ 127 βουλευτές, ΠΑΣΟΚ 33 και ΔΗΜΑΡ 16. Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ αθροίζουν μια ικανή πλειοψηφία 160 βουλευτών αν ο Ευαγ. Βενιζέλος μπορέσει να κρατήσει την συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αν η ΔΗΜΑΡ δηλώσει παρούσα, χρειάζονται 151 ψήφοι για να εγκριθεί το πακέτο, ενώ εάν επιλέξει την αποχή η αναγκαία πλειοψηφία πέφτει στους 142 βουλευτές. Έγκριση όμως με 142 δημιουργεί αυτόματα πολιτικό θέμα για αυτό και το μήνυμα Σαμαρά ότι η υπερψήφιση του πακέτου είναι ουσιαστικά θέμα ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.