ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιχνη εκρηκτικών στο αεροπλάνο του Καζίνσκι;

Ιχνη εκρηκτικών στο αεροπλάνο του Καζίνσκι;

Η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita γράφει σήμερα ότι στα συντρίμμια του προεδρικού αεροπλάνου που κατέπεσε το 2010 κοντά στο Σμολένσκ, βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών.

Η εφημερίδα Rzeczpospolita ισχυρίζεται ότι οι Πολωνοί εμπειρογνώμονες που επέστρεψαν πριν δύο εβδομάδες από τη Ρωσία εντόπισαν στα συντρίμμια του προεδρικού Tu-154 ίχνη της εκρηκτικής ουσίας ΤΝΤ και νιτρογλυκερίνης. Σε ορισμένα σημεία, η συγκέντρωση ήταν τόσο μεγάλη, που τα όργανα υπερέβαιναν το όριο.  Σύμφωνα με μια εκδοχή, μπορεί να είναι ίχνη από οβίδες που δεν εξερράγησαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά δεν είναι βέβαιο. Το ατύχημα είχε στοιχίσει την ζωή του Πολωνού προέδρου Κασίνσκι.

Προηγουμένως, οι Πολωνοί είχαν αρνηθεί να υπογράψουν το πρωτόκολλο της πυροτεχνικής πραγματογνωμοσύνης που συνέταξαν οι Ρώσοι ειδικοί, και επέμειναν στην ανεξάρτητη έρευνα των συντριμμιών. Τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης παραδόθηκαν στο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος τα μετέφερε προσωπικά στον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ.

“Από εκείνη τη στιγμή, στη Βαρσοβία, γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις σχετικά με το τι θα κάνουν με αυτά τα στοιχεία”, γράφει η εφημερίδα Rzeczpospolita. Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.