ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δεν συζήτησαν για την Ελλάδα, Λαγκάρντ και Μέρκελ

Δεν συζήτησαν για την Ελλάδα, Λαγκάρντ και Μέρκελ

Δεν ήταν η Ελλάδα στην ατζέντα των συνομιλιών της Άνγκελα Μέρκελ με τους πέντε υψηλούς της ξένους το βράδυ της Τρίτης στην καγκελαρία του Βερολίνου: τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΕ Άντζελ Γκουρία, το γενικό γραμματέα του Οργανισμού Παγκόσμιου Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και το γενικό γραμματέα της Διεθνούς Οργάνωσης εργασίας Γκι Ρίντερ.

«Δεν μιλήσαμε καθόλου για το θέμα» είπε στη συνέντευξη τύπου που επακολούθησε η γερμανίδα καγκελάριος. «Το θέμα θα συζητηθεί μόνο όταν θα έχουμε στα χέρια μας την έκθεση της τρόικας. Κάναμε μόνο μια γενική συζήτηση για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα όμως δεν ήταν θέμα». Η κ.Λαγκάρντ περιορίστηκε στη φράση: «Συμφωνώ απόλυτα με την καγκελάριο» που προκάλεσε το χαμόγελο της οικοδέσποινάς της.

Μάταια προσπάθησαν οι δημοσιογράφοι να εκμαιεύσουν, έστω και έμμεσα, μια δήλωση των δυο κυριών για την Ελλάδα, με ερωτήσεις που αφορούσαν ιδιαίτερα στη μείωση των χρεών. «Κάναμε μόνο γενικότερη συζήτηση γι αυτό» είπε η καγκελάριος – διαλύοντας έτσι τελειωτικά τις προσδοκίες εκείνων που περίμεναν μια ειδικότερη συζήτηση για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αναφορικά με την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων. «Για την Ελλάδα συζητάμε συχνά» πρόθεσε ξαναχαμογελώντας. «Αλλά αυτή τη φορά όχι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.