Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι θα κερδίσει ο Ομπάμα

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι θα κερδίσει ο Ομπάμα

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι αμερικανοί, πιστεύουν ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει και πάλι τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, μολονότι η απόσταση που τον χωρίζει από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις είναι τόσο μικρή που εμπίπτει στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Ρόιτερς ο Ομπάμα προηγείται με ποσοστό 47% έναντι 46% για τον Ρόμνεϊ.

Όμως το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προβλέπουν ότι ο Ομπάμα θα αναδειχθεί νικητής και μόνο το 29% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Ρόμνεϊ.

Οι περισσότεροι δήλωσαν πάντως ότι αναμένουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει την πολιτεία τους.

Ο Ομπάμα προηγείται επίσης και στο 22% των ψηφοφόρων που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους καθήκον. Από αυτούς το 55% δηλώνει ότι ψήφισε υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου ενώ το 40% επέλεξε τον Ρόμνεϊ.

Η διενέργεια της δημοσκόπησης αυτής δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τον κυκλώνα Σάντι, αφού μόνο ένα μικρό μέρος των 3.293 ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν αφού είχε πλήξει η κακοκαιρία τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.