ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τελείωσε η επίσκεψη της Κλίντον στα Τίρανα

Τελείωσε η επίσκεψη της Κλίντον στα Τίρανα

Η  Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε την τετράωρη επίσκεψή της στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με πολιτικούς ηγέτες της χώρας και της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Αλβανίας «το μετάλλιο της Σημαίας».

Η κ. Κλίντον στην ομιλία της στο κοινοβούλιο, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψή της στην Αλβανία την πρώτη ημέρα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της.

Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η αλβανική κοινωνία: το ζήτημα των ελεύθερων εκλογών, της διαφθοράς και της πολιτικής συνεργασίας.

«Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για τη χώρα», δήλωσε η κ. Κλίντον, αναφερόμενη στην απόκτηση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ στο τέλος του τρέχοντος έτους, και στις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση προς την αλβανική πολιτική τάξη να καταπολεμήσει την διαφθορά και να συνεργαστεί για να ξεπεραστούν η διαφορές και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Είναι η τέταρτη επίσκεψη ενός αμερικανού υπουργού εξωτερικών στην Αλβανία, μετά τον Τζέιμς Μπέικερ το 1991, την Μάντλιν Ολμπράιτ το 2000 και τον Κόλιν Πάουελ το 2003.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.