ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζημιογόνες πλέον οι μισές επιχειρήσεις ένδυσης!

Ζημιογόνες πλέον οι μισές επιχειρήσεις ένδυσης!

Ζημίες άνω των 33 εκατ. ευρώ, έναντι 7,8 εκατ. το 2010, κατέγραψαν πέρυσι οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, από τις οποίες μία στις δύο είναι πλέον ζημιογόνα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας επί των δημοσιευμένων ισολογισμών τους, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Κοινωνικό και Επιχειρηματικό Αναπτυξιακό Κέντρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Αναλυτικότερα, σε σύνολο 169 επιχειρήσεων, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε το 2011 κατά 10,1% και ανήλθε σε 737,1 εκατ. ευρώ, έναντι 819,5 εκατ. το 2010. Η τάση αυτή αφορά πάντως περισσότερο τις μικρότερες επιχειρήσεις: στην περίπτωση των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 15 εκατ. ευρώ σημειώθηκε ελαφρά αύξηση κύκλου εργασιών, κατά 0,8%, ενώ οι «μικροί» του κλάδου (κάτω των 5 εκατ.) υπέστησαν μεγάλη κάμψη (-24,2%).

Τα μικτά κέρδη σημείωσαν πτώση κατά 11,8% και ανήλθαν σε 229 εκατ. από 259,5 εκατ. το 2010. Το περιθώριο μικτού κέρδους περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών σε 31,1%. Όπως και στον κύκλο εργασιών, έτσι και στην περίπτωση των μικτών κερδών, οι μεγάλες επιχειρήσεις τα αύξησαν ελαφρά (+1,8%), ενώ αντίθετα κάμψη 16,3% κατέγραψαν οι μεσαίες και 24,6% οι μικρές.

Η άσχημη εικόνα του κλάδου απεικονίζεται στα καθαρά προ φόρων κέρδη. Το 2011 ήταν η δεύτερη χρονιά μετά το 2010 που ο κλάδος κατέγραψε ζημίες. Οι συνολικές ζημίες το 2011 εκτινάχτηκαν στα 33,3 εκατ. από 7,8 εκατ. το 2010. Τα καθαρά κέρδη στον κλάδο καταγράφουν πτωτική πορεία από το 2006 και μετά. Ζημίες κατεγράφησαν για πρώτη φορά το 2010, οι οποίες διευρύνθηκαν το 2011.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#artFoot {width:100%; margin:30px 0 30px 0;}
#artFoot td.l {vertical-align:middle}
#artFoot td.r {text-align:right;vertical-align:middle;}
#artFoot td.r a {color:blue; font-weight:bold; }
#artFoot td.r a:hover {text-decoration:none}
#artFoot td.r img {border:0px;vertical-align:middle}
#artFoot td.r table {width:100%; border-collapse:collapse; margin:0px; padding:0px }
#artFoot td.r table td {vertical-align:middle;height:72px; text-align:right; color:black; font-size:14px;}
#artFoot td.r table td span {font-size:12px; color:black}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.