Δεν έχει αλλάξει η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κύπρο

Δεν έχει αλλάξει η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κύπρο

Παραμένει ίδια, χωρίς να έχει “αλλάξει τίποτα”, η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Κύπρο, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την επιλογή της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να μην σχολιάσει δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου, προχθές, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι και η καγκελάριος Μέρκελ του έχει πει ότι συμφωνεί με την άποψη ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν λάθος.

“Η δήλωση είναι γνωστή σε εμάς. Το να μην σχολιάσει η καγκελάριος τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού κ. Ερντογάν είναι επιταγή ευγενείας. Στην καλά γνωστή στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απέναντι στο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κύπρο, που αυτή την στιγμή ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει αλλάξει τίποτα”, ανέφερε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2011, η Καγκελάριος είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Λευκωσία και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της είχε όχι μόνο χαιρετίσει τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά είχε και εκφράσει την στήριξή της στις γενναίες και δημιουργικές προσπάθειες του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για την επίλυση του Κυπριακού. Είχε ακόμη αναφερθεί στην υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας ως προϋπόθεση, προκειμένου να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.