Ιράκ: Επικυρώθηκε η θανατική ποινή σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Χασέμι

Ιράκ: Επικυρώθηκε η θανατική ποινή σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Χασέμι

Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε θάνατο στον δεύτερο βαθμό τον πρώην αντιπρόεδρο Τάρεκ αλ Χασέμι, κρίνοντας ότι όντως συμμετείχε στη συνωμοσία για τη δολοφονία αξιωματούχου στο υπουργείο των Εσωτερικών, ανέφερε σήμερα Πέμπτη καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή στη Βαγδάτη.

Ο σουνίτης Χασέμι είχε διαφύγει νωρίτερα φέτος στην Τουρκία. Στο εναντίον του κατηγορητήριο περιλαμβάνεται το ότι “είχε διατάξει να συσταθούν τάγματα θανάτου”.

“Το δικαστήριο καταδίκασε σήμερα Πέμπτη τον Χασέμι και τον γαμπρό του ένοχους για το σχέδιο τοποθέτησης μίας βόμβας στο αμάξωμα του ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητου ενός ανώτερου υπάλληλου του υπουργείου Εσωτερικών”, τόνισε το μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Ιράκ, ο Άμπντουλ Σατάρ αλ Μπιργκντάρ.

Ο Χασέμι στην πρωτοβάθμια δίκη, στην οποία είχε παραστεί, είχε πει ότι “η ομολογία του για προσωπική εμπλοκή στο δολοφονικό σχέδιο ήταν αποτέλεσμα βασανισμού” κατηγορώντας τότε τον σιίτη πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι ότι “έκανε πολιτικό κυνήγι σε βάρος αντιπάλων του”.

Το τελευταίο αποδέχονται και πολλοί επώνυμοι σουνίτες, κατηγορώντας τον σημερινό Ιρακινό πρωθυπουργό ότι η εξουσία του ασκείται σε βάρος τους. Μάλιστα, η δίκη Χασέμι έχει ήδη προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς στην κεντρική συνασπισμένη κυβέρνηση Σιιτών, σουνιτών και Κούρδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.