ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μετά την Ελλάδα ήρθε η σειρά της Ιταλίας για τον Ρόμνεϊ

Μετά την Ελλάδα ήρθε η σειρά της Ιταλίας για τον Ρόμνεϊ

Κεντρικό θέμα του ιταλικού Τύπου είναι οι αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίουκαι κυρίως η αναφορά του ρεπουμπλικανού υποψηφίου στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ευρώπη, και η Ιταλία ειδικότερα: «Ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι αν η Αμερική, επανεκλέξει τον Ομπάμα και συνεχίσει να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τις δημόσιες δαπάνες της, θα έχει το τέλος της Ιταλίας», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα».

«Μετά την αναφορά στην Ελλάδα που ακούσαμε στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ήρθε η σειρά της Ιταλίας και της Ισπανίας, να στηλιτευθούν ως χώρες στις οποίες ένας ξένος επιχειρηματίας δεν θα είχε κανένα συμφέρον να επενδύσει», τονίζει ο ανταποκριτής της «Λα Ρεπούμπλικα» από τη Νέα Υόρκη, Φεντερίκο Ραμπίνι.

Σύμφωνα με την ιταλική, προοδευτική εφημερίδα «οι φράσεις του Ρόμνεϊ μπορούν να επηρεάσουν εύκολα το αμερικανικό ακροατήριο, το οποίο διαθέτει περιορισμένες πληροφορίες, σχετικά με την Ευρωπαϊκή κρίση, που χαρακτηρίζονται από μια γενικότερη τάση προς τον καταστροφισμό.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον Ραμπίνι «αν στις 6 Νοεμβρίου καταφέρει να κερδίσει ο υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος, η ευρωφοβία του θα αρχίσει να ανησυχεί πιο σοβαρά τις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κυβερνήσεις της Ρώμης, της Μαδρίτης και της Αθήνας».

Ο σχολιαστής της εφημερίδας «Λα Στάμπα» του Τορίνο, Τζάννι Ριόττα, θεωρεί, πάντως, ότι ο νυν πρόεδρος θα καταφέρει να πετύχει την επανεκλογή: «Ο Ρόμνεϊ αποδείχθηκε ικανός να απομακρύνει το προφίλ του εξτρεμιστή με τον οποίο οι δημοκρατικοί προσπάθησαν να τον ταυτίσουν.

Τα νέα στοιχεία για την ανεργία, όμως, μας λένε ότι δημιουργήθηκαν 171.000 νέες θέσεις εργασίας. Αν ο Ομπάμα, λοιπόν, την Τρίτη το βράδυ, καταφέρει, όπως φαίνεται πιθανό, να διατηρήσει τη θέση του θα το οφείλει αποκλειστικά και μόνο στους αριθμούς αυτούς», τονίζει ο Ριόττα.

Ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «δεν κατάφερε να γίνει ο νέος Μπoμπ Κέννεντι, αυτό είναι σαφές. Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι έχουν εκλείψει, πλέον, οι χώροι για κοινωνικές επαφές και ζυμώσεις. Δεν προσφέρονται, πλέον, ούτε τα σχολεία, ούτε ο στρατός, ούτε και οι λαϊκές συνοικίες», προσθέτει η «Λα Στάμπα».

Η εφημερίδα της Ρώμης, «Ιλ Μεσσατζέρο», επικεντρώνεται σε μια, ακόμη, «ιταλική παράμετρο».

Η δημοσιογράφος Άννα Γκουάϊτα μας θυμίζει ότι «ο Ρόμνεϊ χαίρει της ισχυρότατης υποστήριξης πολλών ομάδων πίεσης, που είναι σε θέση να ξοδέψουν τεράστια ποσά για τη μετάδοση τηλεοπτικών πολιτικών διαφημίσεων».

Ένα από τα σποτ αυτά, όμως, το οποίο υποστήριζε ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος έσωσε την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να μεταφερθούν στην Κίνα οι θέσεις εργασίας, κατακρίθηκε ως αναληθής.

«Την υποστήριξη του Ομπάμα- γράφει η Ιλ Μεσσατζέρο-μεταξύ των άλλων, ανέλαβε και ο Σέρτζιο Μαρκιόννε, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat- Chrysler, ο οποίος αγόρασε, στο Ντιτρόιτ, τις μονάδες παραγωγής της Chrysler, λίγο πριν από την ολική τους κατάρρευση, καταφέρνοντας να σώσει την επιχείρηση». Ο Μαρκιόννε δήλωσε ότι «στις συγκεκριμένες κατηγορίες κατά του προέδρου Ομπάμα, δεν υπάρχει ούτε ίχνος αλήθειας».

Η εφημερίδα του Μιλάνου «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» προβάλλει ένα στοιχείο το οποίο πηγαίνει, εν μέρει, «κόντρα στο ρεύμα» που δείχνει να υπερισχύει. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, η εκτίμηση των Αμερικανών χρηστών του Twitter, σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, γράφει η «Κορριέρε», είναι η εξής: μόνον το 38% των χρηστών προβλέπει νίκη του Ομπάμα και το 49,8% του Μιτ Ρόμνεϊ.

«Στην καθοριστική πολιτεία της Φλόριντα, τέλος, προβάλλει ο εφιάλτης της ισοψηφίας, αλλά και το ενδεχόμενο νοθείας. Όλοι θυμούνται, ακόμη, την επανακαταμέτρηση που έγινε το 2000 και η οποία κόστισε την προεδρία στον δημοκρατικό Αλ Γκορ, για 527 ψήφους», υπογραμμίζει, σήμερα, στην ηλεκτρονική της σελίδα, η «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.