ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία στις ΗΠΑ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία στις ΗΠΑ

Εν όψει των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, κόκκινο λέχει χτύπησε το πολιτικό θερμόμετρο, με τους Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ να επιδιώκουν να προσελκύσουν τις ψήφους των αναποφάσιστων ψηφοφόρων «οργώνοντας» τις πολιτείες που κρατούν το «κλειδί» για τη νίκη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει στο πρόγραμμά του μπαράζ ομιλιών σε Νιου Χαμσάιρ, Φλόριντα, Οχάιο και Κολοράντο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε Άιοβα, Οχάιο, Πενσιλβάνια και Βιρτζίνια.

Νέα δημοσκόπηση, 48 ώρες πριν στηθούν οι κάλπες, εμφανίζει τους διεκδικητές της αμερικανικής προεδρίας ισοδύναμους με 48% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή από το ABC News και την Washington Post, δείχνει όμως ότι υπάρχει διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές και εθνοτικές ομάδες.

Τον Μπαράκ Ομπάμα προτιμούν με διαφορά 6% από τον Μιτ Ρόμνεϊ οι γυναίκες, ενώ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κερδίζει με διαφορά 7% την προτίμηση των ανδρών. Το 20% των λευκών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Ρόμνεϊ και ο Ομπάμα συγκεντρώνει το 59% των ψήφων των άλλων.

Όπως και στις εκλογές του 2008, οι νέοι (ποσοστό 25%) τάσσονται υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (12%) στηρίζουν τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.